Simulatorji vožnje v Formuli 1

Simulatorji vožnje so izjemno pomembni za pripravo voznikov tudi v Formuli 1.
 
V obdobju omejenih testiranj so simulatorji postali ključni za pripravo voznikov. Namesto da bi na stezi prevozili na tisoče kilometrov, lahko vozniki simulirajo različne scenarije in se učijo vožnje na različnih stezah.
 
Testiranja na simulatorju z rezervnimi in glavnimi vozniki igrajo pomembno vlogo pri razvoju dirkalnikov in pripravi glavnih voznikov na dirke.
 
Vozniki morajo prav tako ohranjati dobro fizično kondicijo. Simulatorji so lahko fizično zelo naporni, zato je pomembno, da izven sezone v svoj trening vključijo tudi to.
 
Britansko podjetje Vesaro je razvilo izjemno napreden simulator vožnje, ki stane 56.545 evrov. Ta simulator je združljiv s 65 igrami in omogoča vožnjo na vseh svetovnih stezah s različnimi dirkalniki. Sedišče in volan sta posebej prilagojena za to napravo, kar omogoča izjemno realistično izkušnjo vožnje kot v Formuli 1.
 
Za vse navdušence pa bližje nas podobno izkušnjo ponuja podjetje Sim 83 - Simulatorji vožnje , kjer se lahko med drugim postavite tudi v čevlje profesionalnega voznika Formule 1.
 
Če ste ljubitelj hitrosti in adrenalina, je to zagotovo zanimivo doživetje! 🏎️💨